donderdag 28 september 2017

Oerbouillon

Oerbouillon
Toen ik dit las was ik om...
en wil dan ook gelijk en wel direct maken.
Bij de slager gevraagd om botten en kreeg 2 runder heupstukken.
Dan toch eerst de grote slowcooker maar gehaald.
Ikzelf heb een kleintje maar met zoon en dochter hebben we gedrieen nog een grote gekocht.
Dus de grote opgehaald en meteen begonnen.

2 runder heupstukken
halve knolselder
paar stengels bleekselderij
aantal takken thijm
zout en peper
uien
laurierblad
jeneverbessen

Alles in de slowcooker en dit heb ik 30 uur laten trekken op low
Na 30 uur alles zeven en in potjes gedaan
Laat dit nog een afkoelen voordat het deksel erop gaat.
Zet na afkoelen in de koelkast en alles wordt gewoon geliachtig.

Prachtig wat een mooi super produkt!
smaakt heerlijk
komen vast nog meer recepten met deze bouillon.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen